Portræt af FLØKKEREN

Vi elsker FLØK, men hvem er de mennesker der rent faktisk læser FLØK?

 

Den engagerede

Du ser ofte denne FLØKKER løbende ind til undervisningen, bladrende febrilsk i sin iCal, snakkende i telefon eller på vej til arbejde, ’et møde’ eller lignende. Nogle mennesker har bare flere timer i døgnet og det er et mysterium for omverdenen, hvordan den engagerede FLØKKER gør.  Han eller hun har nogle gange bare så travlt med alle mulige projekter, at vedkommende ikke liiiige når at komme til undervisningen… De engagerer sig dog også i gruppearbejde og det er værdsat, når den engagerede endelig prioriterer at spise frokost sammen med resten af studiet!

Denne studiekammerat findes på NEXUS en gang i mellem, men ynder ellers at finde events på Facebook – der naturligvis er planlagt lang tid i forvejen.

 • Grundet alle de mange posts på Facebook, kender de øvrige årgange med garanti personens profilbillede og navn
 • Den engagerede er glad for Kant. Han kommer også lidt rundt over det hele og har være meget produktivt. Det kan dog virke lidt rodet og uoverskueligt for andre!

 

Forsvinderen

Du så forsvinderen på rusturen og efterfølgende er han eller hun kun dukket op til eksaminer og et par fester… Alligevel er der altid nogen, der har kontakt til vedkommende, ved hvad de laver, skriver projekter med dem eller har været i byen med dem.  Du har bare ingen idé om, hvordan det er sket?! Det virker også som om at de fleste kan huske vedkommendes navn, utroligt nok!  Forsvinderen ser altid ud til at hygge sig, når han eller hun er der, men hvad laver de resten af tiden? Du har svært ved at afkode, om det er fordi, vedkommende bare er helt vildt klog, går lidt for meget i byen, har et krævende job eller måske i virkeligheden er undercover agent i Moskva, der bruger studiet som et dække!

 • Du ved faktisk ikke, hvad der kendetegner forsvinderen, de er der jo ikke!
 • Forsvinderen har et særligt bånd til grækeren Heraklit, også kendt som ’den skjulte’ da hans nedskrivninger kun er fundet i brudstykker og er mere end rimelig svær at (af)læse!

 

(Skabs)filosoffen

Den filosoferende studiekammerat kommer ofte lidt sent ind af døren til jeres forelæsninger. Vedkommende er ikke ligefrem struktureret og bruger lang tid på at tænke over alting, hvilket resulterer i, at der ikke altid handles effektivt eller efter en plan(men tid er jo relativt; tak til Heidegger). Samtidig prioriterer han eller hun dybe tanker – nogen gange så dybe, at de går over hvad forelæseren præsenterer. En person filosoffen forholder sig mere end kritisk til. Skabsfilosoffen er generelt meget filosofisk anlagt, forstår teksterne der læses som ingen anden og kommer ofte med en egen-fortolkning. Han eller hun er gode at have lange samtaler med om livet, og kan også ret nemt lokkes med på bytur, selvom en rødvinsbrandert derhjemme altid er at foretrække. Den filosoferende er meget bevidst om sig selv, og ved for eksempel at han eller hun forstår alting meget bedre ved at tage noter i hånden – gerne i en fin notesbog. Vedkommende vil derfor kigge misbilligende mod din Apple-computer, hvor du laver alt muligt andet end at tage noter!

 • Du kender skabsfilosoffen på de tanker og overvejelser, som vedkommende ytrer sig om til forelæsningen eller under jeres opvarmning til byen! De kan nogle gange være lidt svære at forfølge…
 • Denne studiekammerat har et had/kærlighedsforhold til alle filosoffer og kender alle mulige underlige. Den fortrukne er dog den gode gamle eksistentialist og fænomenolog Sartre

 

Den pligtopfyldende

Den pligtopfyldende kommer til alle forelæsninger, endda til tiden, og har dårlig samvittighed, når han eller hun må indrømme overfor sin gruppe, at de ikke har fået læst det hele… Gruppemedlemmerne er dog nærmest lettede, når de viser lidt menneskelighed på den front, for det er den pligtopfyldendes egne forventninger, der er højest. Den pligtopfyldende er venner med alle, og følger med i ting der sker rundt omkring på studiet. Det er altid ham eller hende, der lige kan huske de små detaljer, som du fortalte da I engang var på rustur og generelt er de gode at snakke med om dybere ting, end hvem du har scoret til sidste fest. Vedkommende kunne ALDRIG finde på at tage på NEXUS før en forelæsning fredag, men har en tendens til at drikke absurd meget, når de endelig fester. Så bare rolig, de har også brug for at slå sig løs!

 • Du er altid sikker på at have en ven til den tidlige forelæsning mandag!
 • Rousseau passer den pligtopfyldendes personlighed og temperament godt, han har et optimistisk menneskesyn og har en generel kærlighed til mennesket. Han er dog også oprørsk!

 

Classy CBS

CBS-manden eller -kvinden kommer i pænt tøj i skole og flyder en del nemmere ind i strømmen på Solbjerg end mange andre fløkkere. Den klassiske CBS’er har et vigtigt studiejob og prioriterer, uden at blinke, jobbet over studiet. Denne person tænker meget over sin fremtid, og planlægger blandt andet at tage sin kandidat et andet sted end Danmark. Naturligvis på et prestigefyldt universitet, ja, den klassiske CBS’er har faktisk flere gange bandet højlydt over, at CBS ikke har flere aftaler med IVY-League universiteterne. Han eller hun er generelt meget ambitiøs med sit studie og gør alting med et formål for øje. De deltager for eksempel gerne i CaseLabs, hvis det giver mulighed for at komme ud hos store virksomheder, det kunne jo give det næste job! Den klassiske CBS’er går i byen ’de rigtige steder’, og kommer mest på NEXUS for at networke. Men be aware, de kan helt sikkert flere konsulenthuse end dig til drukleg!

 • Deres måde at bære dresscoden, det ser godt ud og er altid perfekt. Bare drop at prøve på at efterligne dem!
 • De er fascinerede af Adam Smith og hans økonomiske teorier

 

The Talker

Den snakkende studiekammerat redder altid de andre, når der skal kommenteres fremlæggelser, laves evalueringer eller I dukker op til en forelæsning, hvor teksterne vidst ikke lige blev læst helt grundigt nok… Personen er veltalende og generelt god til at komme gennem med sine meninger og holdninger. Der er altid en kommentar at komme med og lader aldrig nogensinde bare ’tingene ligge’. Fejl og mangler bliver generelt taget under grundig og kærlig behandling. Det er også ham eller hende der liiige har en sidste kommentar eller et spørgsmål og forelæseren får julelys i øjnene, mens I faktisk havde fri for et par minutter siden… Personen er god at få engageret i CBS STUDENTS, de får helt sikkert noget i gennem og er god til at smalltalke med dem fra LPF! The talker er også altid med på fest og glade dage, og er en sikker ven at skrive til klokken 04 torsdag. Vedkommende lever vidst efter mantraet ’work hard, play hard’ og det giver pote bade fagligt og socialt!

 • Kendetegn: ’ Kværulanten’ som kan tage sig selv med et gran salt
 • En filosof der står snakkehovedets hjerte nær er Nietzsche, han har også sin egen fortolkning og tillader at man tager alting op til diskussion!

One thought on “Portræt af FLØKKEREN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *