Historien om HVORFOR

De sidste par år har den samme historie lydt op til flere gange på en tilfældig sommerdag i august; til Tour de CBS for FLØK Intro er de nyoptagede studerende blevet introduceret de fire vigtigste bygninger på CBS Campus og til en bred vifte af studenterinitiativer der alle slås for at engagere the best and brightest på den nye årgang. For Hvorfors vedkommende har vi været en fast bestanddel af dette panel siden august 2008 og hvert år har vi formidlet den samme historie, hvert år har vi fået engageret nogle af bedste hoveder på årgangene.

Historien om Hvorfor går tilbage til 1999, hvor det startede ud som et hyggeprojekt, der blev printet på CBS’ egne printere og klipset sammen i hånden. Det gør Studietidsskriftet Hvorfor til det ældst eksisterende studentertidsskrift på Copenhagen Business School. Siden den spæde start er der sket meget for Hvorfor; redaktører er kommet og gået, fokus har varieret kraftigt og formatet har ændret sig op til flere gange om året. Første ”nye” udgave lå tilbage efteråret 2007 og for første gang forsøgte redaktionen at fokusere semesterets udgivelse under et samlet tema, og var tematiseret ”Indefra og Udefra”. Forsiden var designet med inspiration hentet fra Batman-skurken Twoface, komplet med slangeskinds-mønster og 3d-agtig grafik, og så fremragende ud når man så det i en pdf-fil på computeren, men for første gang nogensinde skulle tidsskriftet trykkes på et trykkeri, og det var en helt ny verden af valgmuligheder man skulle tage stilling til, for hele redaktionen, så derfor endte vi op med den helt forkerte papirtype og ”Indefra og Udefra” er til den dato stadig det mest skinnende tidsskrift, bogstaveligt talt, vi har udgivet. At tidsskriftet overhovedet kunne blive udgivet på et trykkeri, kunne vi takke forgængeren for CBS Students for. Budgetforhandlingerne dengang var aparte: tre mand høj gik ned på deres kontor, hvor sekretær Gorm sad. Det hele store pitch om hvor meget vi skulle bruge var parat, men før nogen nåede at åbne munden udbrød gorm: ”Gud, det er sgu da jer fra Hvorfor. Jeg er stor fan er det arbejde i laver der, så hvor meget skal I bruge?” Her stod en mand i ramme alvor og tilbød Hvorfor en pose guld, og vel og mærke en pose guld vi selv kunne bestemme hvor meget der skulle være i.

I 2008 kom der ny redaktør og traditionen med at lave releasefester blev indført. Første releasefest blev afholdt på Rust, hvor vi havde hele underetagen for os selv, havde egne dj’s med og folk mødte op i hobetal. Da klokken slog 22 blev musikken dæmpet og Redaktør Matias sagde et par ord, før at der blev poppet seks flasker champagne, kasserne fra trykkeriet åbnet og de papirstimler der lå i kasserne for at sikre bladene under transporten, skiftede funktion fra skrald til konfetti. Bladene blev fordelt til stor glæde for alle der var samlet og musikken satte i gang igen med ekstra power på. Aftenen på Rust var kulminationen på den proces det havde været at sætte tidsskriftet sammen, alting var faldet nydeligt på plads. Siden da har der været afholdt releasefester på så forskellige locations som Oak Room, SJUS bar, en båd i Københavns Havn, Det Elektriske Hjørne, 5e i Kødbyen, Francis Pony og Vintønden. Lejes eller lånes et lokale, og redaktionen selv står for salg af alkohol, har der kunne hentes et pænt overskud på releasefesterne, der har investeres i videreudvikling af tidsskriftet.

I dag er Hvorfor en mindre institution på studiemiljøet omkring FLØK og LPF, og ambitionen om at skabe en platform hvor studerende, undervisere og forskere kan dyste på lige fod lever i bedste velgående. Kigger man fremadrettet på tingene, så ligger der nye udfordringer der skal overvindes og beslutninger der skal tages, men det er også udelukkende med nye udfordringer at der er mulighed for at vokse.